TO TÅRN

Nedtellinga til ølfestivalen Stranda Porter & Stout FestivalStranda Hotel og Storfjord Kulturhus frå 26. til 29. oktober har byrja! Neste bryggeri ut er To Tårn Bryggeri frå Trondheim.

Dei har med seg 7 sortar, gubban kor vi gler oss!

To Tårn Bryggeri AS er et håndtverksbryggeri på Marienborg i Trondheim. Med fokus på råvarer, håndtverk og kvalitative produkter – ønsker vi å brygge ordentlig øl.

1: Imperial Stout 8.5%
Beskriving: Imperial Stout er en munnfull. Det er en stout, hvor vi har tilsatt mer malt, mer humle – og fått et sterkere og mer smaksrikt øl. Dette er ølet for ølkjenneren, og for de som ikke er redd for at det virkelig smaker. Historien om Imperial Stout kan spores tilbake til en sterk porter brygget i London mot slutten av det attende århundre . Denne ble populær ikke bare i London , men fant kunder over hele verden. Tsarinnen Catharina den store fra Russland var så begeistret for dette ølet at hun bestilte gjentatte ganger store mengder for hennes egen fornøyelse, samt samt egne soldater. Det fortelles at ølet opprettholdt kampviljen og motivasjonen for soldatene som var ute og sloss.

2: Ørderøl 6.9%
Beskriving: I Stjørdal har vi Norges eldste gjenlevende ølbryggetradisjon. Ølet brygges på samme måte i dag som det har vært gjort de siste 1000 år, med malt som er tørket over ild av veden fra treet or – som på trøndersk kaller «ørder». I dag brygges ølet til jul og andre høytider. Ørdeølet er vår honnør til denne tradisjonen, og våre forfedres råvareforedling – hvor vi har valgt å bruke den fantastiske råvaren som stjørdalsmaltet er som et krydder, men samtidig gi det en god plass i smaksbildet. Bør drikkes med respekt – kanskje helst stående. Ingredienser: Jonsvann, maltet korn, humle og gjær

3: Smoked Porter

4: ImPorter 8.5%
Beskriving: ImPorter er en imperial porter. Porter var arbeidernes drikk i det gamle England, det var datidens pils. En sterk porter het egentlig ‘’Stout Porter’’ men i dag kaller vi den Imperial Porter. Den er balansert røstet, og alkoholen gir den fylde og kropp – som gjør at den passer utmerket til søtsaker, men aller best helt, helt alene om du har gjort deg fortjent til noe svart i glasset.

5: Irsk Stout 4.5%
Beskriving: Stout var en stil som utviklet seg i et forsøk på å fortsette suksessen til London sin velkjente Porter. Den skulle opprinnelig være en fyldigere og sterkere øl. (Stout betydde i prinsippet “Sterk”) – og begrepet “Stout Porter” var derfor den fyldige og sterke utgaven av Porteren. Deretter skilte stilene lag, og Porter forble Porter – og Stout ble Stout. Moderne versjoner er brygget med enn lavere alkoholprosent og reflekterer ikke lenger den opprinnelige stouten – med den høye alkoholprosenten. Irsk Stout har deretter blitt synonymt med Dry Stout – ikke minst gjennom det velkjente ølmerket Guinness Stout.

6: Surpeis

7: Milkstout 7.5%
Beskriving: Milkstout er en sweet-stout , som er tilsatt med melkesukker. Siden melkesukker ikke gjærer, blir den igjen i ølet som en rest-sødme. Den legger igjen en fyldig og fløyelsaktig kropp. Milkstout passer utmerket til søtsaker og desserter, men er også fantastisk alene om du har gjort deg fortjent til noe godt.

Bestill billetter på Tikkio: https://tikkio.com/ticke…/2890-stranda-porter-stout-festival

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *